Advertorial

De 5 meest gezonde hondenrassen

Dit zijn volgens een recent onderzoek, de 5 meest gezonde hondenrassen. Onze mening, zolang je hond voldoende beweging heeft en gezonde voeding krijgt, kan elke hond gezond zijn!

Tip: wij geven onze hondjes dagelijks een Omega-3 koekje van Toshi voor extra vitaminen. Omega-3 heeft een énorm positief effect op de gezondheid van honden.

Redactie @ WhyWeLoveDogs.com

1. Engelse springerspaniël

De Engelse springerspaniël is een heel intelligente en snelle hond. Ze kunnen tot 9 à 15 jaar oud worden. Dit ras is heel actief en heeft bijna nooit gezondheidsproblemen of genetische ziektes. 

2. Shiba Inu

De Shiba Inu is een Japans ras met een heel verscheidene personaliteit dat lijkt op katachtigen. Ze hebben een hoog knuffelgehalte en kunnen heel gemakkelijk leven op een appartement. Ze kunnen 12 tot 16 jaar oud worden en hebben dus een heel goede gezondheid. Hun prachtige vacht is kort en fijn. 

3. Poedel

Poedels zijn echte gezelschapshonden. Ze zijn heel intelligent, atletisch en kunnen zelfs zwemmen. Dit ras kent goede gezondheidsgenen, maar ze krijgen wel veel te maken met tandbederf. Een goede mondhygiëne is dus belangrijk. 

4. Windhonden

Windhonden winnen alsmaar meer aan populariteit als gezelschapsdier. Ze zijn heel slim, loyaal en goed gemanierd. Windhonden werden gekweekt om wedstrijden te kunnen doen en zijn dus van nature heel actief. Ze hebben dan ook veel beweging nodig, maar zeker tijdens de winter is een winterjas een must. Door hun laag vetgehalte kunnen ze snel een verkoudheid of ziekte oplopen. 

5. Border Collies

Border Collies zijn de ideale huisdieren voor families met kinderen. Ze zijn heel alert en makkelijk te trainen. Border Collies spelen graag, gaan graag wandelen en zijn zeer behendig.  Dit ras wordt makkelijk tot 16 jaar oud. 

6. Geef je hond Omega-3

Heel veel hondenbaasjes geven Omega-3 koekjes aan hun hond als tussendoortje. Dit heeft heel wat positieve effecten op de gezondheid van jouw hond.

Onze voorkeur gaat uit naar de 100% natuurlijke koekjes van Toshi Omega-3.

Tip: Bij Toshi loopt er momenteel een 3+2 gratis actie!