Advertorial

Hoe lang kan ik mijn hond alleen laten?

Als je een hond in huis haalt, dan heb je ook nood aan een bepaalde structuur. Honden hebben namelijk iets meer aandacht en tijd nodig dan sommige andere huisdieren en moeten natuurlijk uitgelaten worden. Belangrijk dus om even over na te denken hoe je dit gaat doen in combinatie met je werkuren, sociale uitjes, reizen en dergelijke. 

Een richtlijn is om volwassen honden niet langer dan 4 tot maximaal 6 uur achter elkaar alleen te laten. Hoe lang voor uw hond mogelijk is verschilt per individu.

Honden hebben graag jouw gezelschap, maar dat wil niet zeggen dat ze niet eens alleen thuis kunnen blijven. Moet je hond noodgedwongen even alleen blijven? Hou dan volgende zaken in het achterhoofd: 

Wist je dit Omega-3 een positief effect heeft op de mentale gezondheid van een hond? Best geef je Omega-3 in de vorm van een gezond tussendoortje. Natuurlijke Omega-3 uit visolie kan je bijvoorbeeld terugvinden in de koekjes van Toshi.

1. Toiletbezoek 

Een belangrijk punt bij het alleen laten van je hond is namelijk het toiletbezoek. Volgens onderzoek moeten honden 3 à 5 keer per dag naar het toilet. Dit hangt natuurlijk af van welke hond je hebt. Zo moeten puppy’s en oudere honden waarschijnlijk meer naar buiten. 

Het is belangrijk dat je hond niet te lang moeten wachten om naar het toilet te gaan. Dit kan namelijk leiden tot urinewegeninfecties en het is ook echt geen aangenaam gevoel. 

2. Genoeg bewegen

Naast het toiletbezoek is dagelijkse beweging voor je hond ook belangrijk. Beweging helpt om je hond gezond en fit te houden, stimuleert hun brein, is goed voor de vertering en voorkomt ook dat ze zich vervelen. 

Je hond kan dus zeker wel wat tijd alleen zijn, maar probeer dan om zeker een halfuur voor je vertrek met hem of haar te spelen of te bewegen. In het algemeen hebben honden elke dag een uur beweging nodig. 

3. Het brein oefenen

Fysieke beweging is heel erg belangrijk voor je hond, maar ook aan het mentale welzijn moet aandacht besteed worden. Het brein van honden moet dagelijks gestimuleerd worden, anders kan de verveling toeslaan en dit kan nefast zijn voor je hond. 

Heel wat speelgoed zorgt voor mentale activiteit. Er bestaan zelfs puzzels speciaal voor honden. Ook speelgoed om op te kauwen zijn goede alternatieven.

Omega-3 heeft een positief effect op de hersenontwikkeling van honden.

Redactie

Ken jij de omega-3 koekjes van Toshi al?

4. Dog sitter 

Je hoeft dus zeker en vast niet op elk moment van de dag bij je hond te zijn of je dagelijks schema overhoop te halen indien je een hond in huis neemt. Bovenstaande zaken kan je namelijk voor of na je werk plannen. 

Zit je er toch verveeld mee dat je hond vaak alleen thuis zit? Heb je onmogelijke uren om je hond genoeg aandacht te geven? Dan kan je altijd eens nadenken over een “dog sitter”. Iemand die even langskomt en je hond uitlaat en met hem of haar speelt. 

5. Waarom krijgen vele hondjes extra multivitaminen?

Niet alle honden krijgen voldoende vitaminen uit hun dagelijkse voeding. Daarom kan je extra multivitaminen geven in de vorm van een lekker koekje.

Tip: geef een kleine hond 2 vitamines en een grote hond 3 vitamines per dag!